2009. június 15., hétfő

Az Európai Parlamenti választásokról röviden



Amint azt januári bejegyzésünkben írtuk, hogy a 2009-es Európa Parlamenti választásokon a kvázi-jobboldali, „konzervatív” (többségében baloldali, illetve ellenbaloldali) pártok győznek, és a nemzeti, radikális jobboldali, szélsőjobboldali pártok pedig előretörnek, megerősödnek. Többé-kevésbé ez meg is valósult. A politikailag korrekt média a választások előtt már hetekkel-hónapokkal megérezte ezt „barna veszélyt”, de rögtön meg is nyugtatta a demokrácia, a tolerancia, a szabadság (szabadosság) európai híveit: „…ez még nem 1933…”, „…és a szélsőségek csak a válság miatt erősödtek meg…”
Igen, a válság miatt. A folyamatosan gyengülő tradicionális berendezkedésű államok és társadalmak első nagy válsága 1789-ben tört ki, és azt folytatta a többi. Tehát az „európai értékrend, értékek és normák” nem a szabadkőműves eszméken alapulnak, nem az elmúlt két évszázadban, s nem is 1945 után jöttek létre, illetve az „Egységes Európa” nem pénzügyi-gazdasági elveken alapszik. És legfőképpen nem a multikulturális, kozmopolita világnézeten (egyelőre úgy néz ki, szerencsére ezt tükrözik a választási eredmények…).
Európa többezer éves görög-római, de leginkább a keresztény hagyományban gyökerezik. És a kereszténység, a keresztény hit – mint élő hagyomány – védelmére, erősítésére szükség van. Az, hogy a konzervatívok, illetve a megerősödött radikális- és szélső„jobboldal” milyen változást tud elérni az európai politikában csak az elkövetkező hónapok, illetve egy-két év tükrében fog kiderülni.


Jegyzetek:

Az Északi Korona folyóirat XII. száma (2004. november) részletesen foglalkozik jobboldali szemszögből az Európa-kérdéssel (Tartalomjegyzék itt)

Von Thronstahl: Adoration to Europa

3 megjegyzés:

VSZ írta...

Félreértések elkerülése végett: a képpel - amelyen a részben neopogány Thule-Seminar jele látható, de egyben ez a profilképünk is - csak a rajta szereplő szöveggel ("Eurpoas Wiedergeburt - Európa újjászületik") szeretnénk üzenni.

A videóval kapcsolatban: nem értünk egyet néhány történelmi személy megjelenítésével, de a zene és annak üzenete jó.

Stalker

Ultrajobber írta...

Napóleonra gondoltál ugyebár leginkább, de én még Montgomerryt sem helyeslem.
Jónéhányukról viszont sajnos még nem is tudom, hogy kik, de ezt a hiányosságomat majd pótolom.

Amúgy ez a zene JÓ!!!

VSZ írta...

Igen, elsősorban Napóleonra. Bernard Montgomery tábornok szerintem szimpatikus, és mindenképpen jó katona volt, attól függetlenül, hogy milyen cél szolgálatában... Észak-Afrikában "tökéletes" háborút vívott Rommellel, ahogy az utóbbi ezt ki is fejti, a "Háború gyűlölet nélkül" című könyvében. Igaz, Monty-nak volt egy óriási katonai baklövése: a Market Garden-hadművelet.

Több olyan történelmi személy szerepel a videón, akit én sem ismerek. A videó szerzője lengyel származása miatt kissé túlzásba vitte hazája történelmi alakjainak felsorolását, ilyen például a II. világháborúban a britek oldalán harcoló Stanislaw Maczek is, aki jó katona volt, de szerintem nem ehhez a témához illő.